Nacionalni program ŽIVJETI ZDRAVO


Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije također je partner i nositelj u sljedećim Nacionalnim programima i projektima:

  • Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke
  • Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva
  • Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice

 

  • „Živjeti zdravo“ – projekt unaprjeđenja zdravlja
  • Provedba „Protokola o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine“
  • Europska zdravstvena anketa 2014.
  • „Zdrav za 5“ – projekt prevencije ovisnosti
  • Zdravstveno-ekološki čimbenici u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatska zdravstvena anketa 2003. i 2008.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije sudjeluje i u organizacijama te pokroviteljstvu skupova i simpozija. U nastavku su navedeni neki od najvažnijih.

Zavod kao organizator:

  • županijska konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti održana je u 16. listopada 2015. pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, dok je uz Zavod organizator bio i Hrvatski zavod za javno zdravstvo Republike Hrvatske. Konferencijom je započeta provedba Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ u našoj županiji.
  • Nacionalni programi ranog otkrivanja raka – Problemi u provedbi i prijedlozi mogućih rješenja – Jednodnevni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem održan je 3. travnja 2013. godine. Naša ustanova bila je organizator i domaćin, a sudionici su bili predstavnici Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, županijskih zavoda za javno zdravstvo te zavoda iz regije. Cilj simpozija bio je okupiti profesionalce koji sudjeluju u provedbi Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka kako bi detektirali probleme i iznijeli zaključke s ciljem unaprjeđenja provedbe programa. Zaključci su objavljeni u obliku članka u Hrvatskom časopisu za javno zdravstvo.

Zavod kao pokrovitelj:

  • hrvatski kongres preventivne medicine i unaprjeđenja zdravlja s međunarodnim sudjelovanjem održan je 2010. godine u Zagrebu i naša je ustanova bila jedan od pokrovitelja kongresa. Kongres preventivne medicine mjesto je susreta svih javnozdravstvenih profesionalaca iz Republike Hrvatske te kolega iz inozemstva. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije su se tom prigodom predstavili s tri izvorna rada.

Krajem lipnja 2008. u Požegi je održan trodnevni Simpozij o infektivnim bolestima na kojemu su se mogla čuti brojna izlaganja i novosti u prevenciji, etiološkoj dijagnostici i liječenju infektivnih bolesti. Požega je imala priliku ugostiti najveća imena hrvatske infektologije, epidemiologije i mikrobiologije, a multidisciplinarnost simpozija je svima omogućila nadogradnju stečenih znanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Other news

  • Obavijest o neispravnosti vode

    Obavijest o neispravnosti vode

    OBAVIJEST O ODSTUPANJU OD PARAMETARA ZA PROVJERU SUKLADNOSTI U MONITORINGU VODE ZA LJUDSKU POTROŠNJU LOKALNIH VODOVODA U svrhu provođenja monitoring A dana 18.03.2024. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, ZJZ Požeško- slavonske županije iz lokalne vodoopskrbe naselja Poljanska (općina Velika) te naselja Bešinci, Doljanovci i Podgorja (općina […]

  • Dobitnici natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ 2024.

    Dobitnici natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ 2024.

    Poštovani,   Želimo Vas kratko izvijestiti o dobitnicima nagrada u sklopu natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je trajao od 14.2. do 14.3.2024.   „Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke […]

  • Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu STRUČNOG SURADNIKA u DDD-u

    Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu STRUČNOG SURADNIKA u DDD-u

    Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije donosi odluku za zasnivanje radnog odnosa. Klikom na link ispod možete dobiti više informacija. Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu STRUČNOG SURADNIKA u DDD-u