ZAVRŠIO NATJEČAJ “PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI”


POŽEGA – Javni natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” koji je četvrtu godinu zaredom organizirao Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije završen je danas izvlačenjem dobitnika glavne te utješnih nagrada.Pobjednik ovogodišnjeg natječaja je Dino Soldo iz Požege koji je dobio poklon bon od tri tisuće kuna,  a utješne nagrade, bonove od 750 kuna, dobilo još devet novih nepušača.

Financijska sredstva za provedbu natječaja osigurana su u suradnji s Ministarstvom zdravstva i ova akcija Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije jedinstvena je u Hrvatskoj. Ove je godine pripremljen iznos od 11 tisuća kuna koji je podijeljen kroz nagrade. Na natječaj se prijavio 41 kandidat, a u odabir za nagrade ušlo je njih 34. Unatoč izvlačenju nagrada, svi su odreda su dobitnici jer konačni cilj natječaj je potaknuti pušače na prestanak pušenja i time promovirati zdrave životne odabire, naglasio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mate Matijević.

“Jedna od glavnih zadaća Zavoda za javno zdravstvo upravo je promocija zdravih stilova života, a pušenje je vrlo rizična životna navika koja uzrokuje niz bolesti.Vjerujem da ćete i nakon današnjeg dana i dalje ustrajati u svojoj odluci da ostanete nepušači te da u svojoj okolini budete svijetli primjer ustrajnosti i dobrog izbora,” rekao je ravnatelj Matijević.

Sretni dobitnik glavne nagrade je 26- godišnji Dino Soldo iz Požege. “Odlučio sam se na ovaj korak jer pušač sam gotovo 12 godina. Bio je to financijski teret, ali i teret za zdravlje.Namjeravao sam prestati pušiti, ali ovaj natječaj je bio onaj pravi, veliki poticaj,” rekao nam je Dino. Poklon bonove od 750 kuna dobili su Marina Samardžija, Nikola Martinović, Danijel Nedić, Josip Macaljuk, Dejan Majić, Luka Samardžić, Željka Kreševljak, Miroslav Adžić i Mato Vidaković. Kandidati koji su se prijavili na natječaj bili su u dobi od 18 do 69 godina s rasponom pušačkog staža od godinu i pol do 42 godine, a njihov zadatak je bio da uspješno apstiniraju 30 dana.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Other news

 • Čaj za malog zmaja

  Čaj za malog zmaja

  S obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana prethodnih šest godina, zajedničkim smo snagama i ove godine odlučili pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Već pomalo tradicionalno, humanitarna se akcija „Čaj za malog zmaja“ održava svakoga prosinca, ove godine od 4. prosinca do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2023. godine. Ostatak […]

 • Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 • Program – Rak debelog crijeva

  Program – Rak debelog crijeva

  Program – Rak debelog crijeva