Županijska ulica 9,
Požega
Svjetski dan srca 2019. godine: Budi heroj srca…Obećaj!

Tradicionalno, Zavod za javno zdravstvo  sa studentima Medicinskog fakulteta iz Zagreba, Domom zdravlja, udrugom Zdravi život i LiPa, županijom, medijima i našim sugrađanima obilježava Svjetski dan srca:

u četvrtak,     3.10.2019.       9:30-11:00 sati u Pakracu      (na  tržnici)

u četvrtak,     24.10.2019.     10:00-11:30 sati u Požegi      (kod zgrade suda)

kada će naši sugrađani moći prekontrolirati krvni tlak, odrediti vrijednosti šećera u krvi, doznati svoj relativni indeks tjelesne masnoće i indeks tjelesne mase, posavjetovati se uz promotivne materijale i prigodne darove i hodati do zdravlja.

Ove se godine Svjetski dan srca obilježava pod sloganom „Budi heroj srca…Obećaj“, kojim se svi pozivaju da prigodom obilježavanja ovog dana obećaju sebi i svima oko sebe da će živjeti zdravijim načinom života. Bolesti srca i krvnih žila su najčešći uzrok smrti u svijetu. U našoj županiji svake godine više od polovice umrlih, umire zbog bolesti kardiovaskularnog sustava.

Stoga su poruke ovogodišnjeg dana srca:

  • Obećajte obitelji da ćete kuhati i jesti zdravije, više vježbati i prestati konzumirati duhan
  • Obećajte djeci da ćete im pomoći da postanu aktivniji i kažu NE pušenju
  • Kao zdravstveni djelatnici obećajte da ćete pomoći pacijentima pri prestanku pušenja, u smanjivanju kolesterola i podizanju svijesti o svim uzrocima bolesti srca i krvnih žila
dan_srca_2019_mediji

 

Copyright © 2023. Zavod Za Javno Zdravstvo - Požeško-slavonske županije. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zavoda.