Čaj za malog zmaja


CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB POŽEGA

Obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana i privatnih osoba u prošle dvije godine, odlučili smo i ove godine pokrenuti javno zdravstvenu humanitarnu akciju Čaj za malog zmaja. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i djeci nižih razreda osnovne škole, odnosno do 11 godina života, a koji odrastaju u uvjetima siromaštva te im nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti, koja će im olakšati zdravstvene teškoće i ojačati imunitet. Prošlih godina smo prikupili donacija u naravi oko 70.000 kn i uspjeli smo naše najmlađe korisnike ojačati za razdoblje gripe i prehlade. Naših najmlađih korisnika kojima želimo pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće je ove godine 77 djece, i to 26 djece predškolske dobi i 51 dijete nižih razreda osnovne škole odnosno djece do 11-te godine, ukupno 38 obitelji. Između ostalog cilj nam je istaknuti i važnost skrbi za druge koji nisu u mogućnosti skrbiti za sebe, a ovo predblagdansko vrijeme je idealno za to. Suradnici u organizaciji ove akcije su ustanove: Centar za socijalnu skrb Požega, Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, Zavod za hitnu medicinu PSŽ, OŠ Antuna Kanižlića, Veleučilište u Požegi,Udruga zdravi život, te od ove godine i udruge : Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, Udruga Humanum kao nositelj akcije. Centralno mjesto prikupljanja ove godine bit će Centar za socijalnu skrb, Filipa Potrebice 3, ali se prema dogovoru donacije mogu prikupljati i na lokacijama svih suradnika.

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Zavod za javno zdravstvo i ove godine surađuje s organizatorima u prikupljanju paketa te u pripremama same akcije. Naša ustanova se bavi prevencijom bolesti i očuvanjem zdravlja, te nam je u interesu da to osjete i naši najmlađi sugrađani. Naša liječnica dr. Kovačević će zajedno s dr. Zečević održati, roditeljima djece prilikom predaje paketa, predavanje na prigodnu temu. Građani mogu već od sutra 03.12. pa sve do 18.12 u prostorije Centra za socijalnu skrb ali i na lokacijama svih ostalih partnera donijeti gotov poklon za malog korisnika socijalne pomoći ili barem jedan artikl. Ideja je da to budu korisne, zdrave stvari – izbjegavamo slatkiše. To može biti šal, kapa, rukavica, med, čaj, sirup za snižavanje temperature, sirup za iskašljavanje, četkice za zube, paste za zube, toplomjer, pribor za dječju higijenu.

DOM ZDRAVLJA

Dom zdravlja će uključiti svoje dobavljače u akciju, a prošlih godina se pokazalo da su dobavljači velikodušno sudjelovali u ovoj akciji slanjem svojih paketa. Svakoj obitelji se priprema paket prikladan za veličini obitelji i dobi djeteta te ćemo uzeti u obzirom i starost djeteta. Pakete ćemo predati roditeljima unutar lokalnih zajednica – Požega i Pleternica dana 23.12.2019. te će tom prigodom i naša pedijatrica dr.Zečević održati predavanje.

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA

Naša škola kao i ovih godina aktivno sudjeluje u provedbi ove akcije u promo štandu koji će se održati 13.12. u parku kod Zvečeva u sklopu akcije „Šetnjom u susret Božiću“, te u izradama prigodnih zahvalnica i čestitki za građane koji budu donirali paketiće.

UDRUGA HUMANUM

Kako bismo proširili mogućnosti prikupljanja donacija Udruga Humanum uključila se u provedbu ove akcije na način da smo otvorili poseban račun u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za sve moguće donatore koji bi u akciji htjeli sudjelovati uplatom na žiro račun. Sva prikupljana sredstva iskoristit će se za kupnju artikala za pakete koji će biti podijeljeni korisnicima. Broj računa nalazi se na svim plakatima i lecima te na web stranicama partnera.

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU

Mi smo se ove godine priključili u nadi da ćemo pomoći prikupiti još više donacija za naše najmlađe stanovnike.Akcija kreće od ponedjeljka 02.12. i traje do petka 18.12.2019.g. kada će se pokloni pripremati za djecu. Kao podrška akciji organizirat će se dana 13.12.2018.g.„Hodanje u susret Božiću“ u organizaciji Grada Požege, Veleučilišta u Požegi i Udruge Zdrav život, Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, TZ Požega.

Poziv_Mali_zmaj

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Other news

 • Čaj za malog zmaja

  Čaj za malog zmaja

  S obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana prethodnih šest godina, zajedničkim smo snagama i ove godine odlučili pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Već pomalo tradicionalno, humanitarna se akcija „Čaj za malog zmaja“ održava svakoga prosinca, ove godine od 4. prosinca do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2023. godine. Ostatak […]

 • Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 • Program – Rak debelog crijeva

  Program – Rak debelog crijeva

  Program – Rak debelog crijeva