Čaj za malog zmaja


Hvala svima koji su se uključili u ovu akciju na bilo koji način, a naročito našim sugrađanima koji su donosili svoje poklone kako bi djeca u punom zdravlju uživala u zimskom periodu. Ove smo godine pomogli 77 naših najmlađih korisnika, i to 26 djece predškolske dobi i 51 dijete nižih razreda osnovne škole, a tu su i njihovi stariji braće i sestre, u ukupno 40 obitelji. Darovali ste poklona u vrijednosti više od 70.000 kn, uz važnu napomenu kako je otvaranjem računa akcija dobila vjetar u leđa jer smo mogli ciljano kupiti ono čega je prikupljeno manje i dokupiti deke, poplune, toplu odjeću i obuću.

Dom zdravlja je i ove godine uključio svoje dobavljače, a koji su se uključili u akciju svojim velikodušnim donacijama. Želimo zahvaliti prvenstveno građanima, ali i tvrtkama, OPG-ovima i ustanovama, školama i vrtićima za sudjelovanjem. Zavod za javno zdravstvo se uključio u prikupljanje i raspodjelu poklona. U suradnji s Veleučilištem u Požegi prof. Marijom Blažičević i Udrugom Zdrav život i Jelenom Fuček organizirali akciju potpore Hodanje u susret Božiću uz pokroviteljstvo ZAMP-a i Turističke zajednice Grada Požege, te Grada Požege za suradnju i vrijednu donaciju.

Prilikom podjele poklona u ponedjeljak u Požegi i Kutjevu, naša djelatnica Jasmina Kovačević dr.med.spec. će održati predavanja za roditelje djece o važnost obrazovanja za dobro zdravlje, a Štefanija Madaj ispred Udruga Humanum će predstaviti dio svojih programa namijenjenih djeci, mladima i roditeljima kao i zajednici općenito. OŠ Antuna Kanižlića je i inače izrazito proaktivna kada je riječ o humanitarnim akcijama i prepoznavanju potrebe zajednice i bližnjih. Uvijek rado sudjeluju u Čaju za malog zmaja. Tako su i ove godine mladi volonteri, učenici građanskog odgoja uz voditeljicu Ivanu Rajić aktivno sudjelovali u promoviranju akcije, dijelili letke i plakate. Hvala svim našim malim volonterima, ali hvala i svoj drugoj djeci i njihovim roditeljima koji ih od malena uče koliko je važno pomagati.

Zavod za hitnu medicinu, njegovi timovi, vrijedni djelatnici puno su na terenu u kućama naših sugrađana. Imaju prigodu vidjeti život naših građana kakav on zaista jeste. I vjerujte puno ljudi i starijih i mlađih živi u lošim uvjetima. Dobavljači i poslovni partneri su i ove godine puno pomogli. Hvala svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj akciji na bilo koji način, poklonom ili uplatom na posebni podračun Udruge namijenjen ovoj humanitarnoj akciji. Na poseban način se želimo zahvaliti TZ Općine Velika koja je putem humanitarnog koncerta pod nazivom „Advent s legendama“ sav prikupljeni novčani prihod od 11.500,00 kn donirala akciji „Čaj za malog zmaja“ . Sva prikupljena sredstva iskorištena su za kupovinu potrebnih artikala kako je i predviđeno na veliko zadovoljstvo djece i njihovih roditelja za koje smo i organizirali ovu akciju.

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima svih angažiranih škola, polaznicima vrtića i odgajateljima, a posebno: OŠ A. Kanižlića, OŠ Brestovac, OŠ fra Kaje Adžića, OŠ Julija Kempfa, Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića Tvrtke kojima želimo zahvaliti za donacije su: Ljekarne Vukoja d.o.o., Slavonijapapir iz Požege, Auto Klub Požega, Ordinacija opće medicine dr. Rajka Dom Baketarić Resnik, Alles Požega, Mozaik agencija za psihologijske usluge, KTC, Alfa nakladnička kuća d.o.o., Autodom Vidaković d.o.o., Mireo d.d., OPG Stojačić, Slastice Medeno srce Terme Jezerčica, Udruga Svijet pokreta, UNZAŠ te svim privatnim osobama i našim sugrađanima.

Zahvaljujemo svim ustanovama koje su se angažirale i njihovim zaposlenicima na prvom mjestu svim organizatorima te nadalje: djelatnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Požegi, HGK Požega, Odgojnog zavoda u Požegi, Policijske uprave Požega, Služba civilne zaštite Požega, Zatvora u Požegi, Zavoda za hitnu medicinu PSŽ; posebna zahvala ide Gradu Požegi koji nas prati od početka te TZ Općine Velika.


Other news

  • Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA

    Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA

    Klikom na link u nastavku teksta možete vidjeti odluku o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA

  • Obavijest o neispravnosti vode

    Obavijest o neispravnosti vode

    OBAVIJEST O ODSTUPANJU OD PARAMETARA ZA PROVJERU SUKLADNOSTI U MONITORINGU VODE ZA LJUDSKU POTROŠNJU LOKALNIH VODOVODA U svrhu provođenja monitoring A dana 18.03.2024. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, ZJZ Požeško- slavonske županije iz lokalne vodoopskrbe naselja Poljanska (općina Velika) te naselja Bešinci, Doljanovci i Podgorja (općina […]

  • Dobitnici natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ 2024.

    Dobitnici natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ 2024.

    Poštovani,   Želimo Vas kratko izvijestiti o dobitnicima nagrada u sklopu natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je trajao od 14.2. do 14.3.2024.   „Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke […]