Čaj za malog zmaja


Hvala svima koji su se uključili u ovu akciju na bilo koji način, a naročito našim sugrađanima koji su donosili svoje poklone kako bi djeca u punom zdravlju uživala u zimskom periodu. Ove smo godine pomogli 77 naših najmlađih korisnika, i to 26 djece predškolske dobi i 51 dijete nižih razreda osnovne škole, a tu su i njihovi stariji braće i sestre, u ukupno 40 obitelji. Darovali ste poklona u vrijednosti više od 70.000 kn, uz važnu napomenu kako je otvaranjem računa akcija dobila vjetar u leđa jer smo mogli ciljano kupiti ono čega je prikupljeno manje i dokupiti deke, poplune, toplu odjeću i obuću.

Dom zdravlja je i ove godine uključio svoje dobavljače, a koji su se uključili u akciju svojim velikodušnim donacijama. Želimo zahvaliti prvenstveno građanima, ali i tvrtkama, OPG-ovima i ustanovama, školama i vrtićima za sudjelovanjem. Zavod za javno zdravstvo se uključio u prikupljanje i raspodjelu poklona. U suradnji s Veleučilištem u Požegi prof. Marijom Blažičević i Udrugom Zdrav život i Jelenom Fuček organizirali akciju potpore Hodanje u susret Božiću uz pokroviteljstvo ZAMP-a i Turističke zajednice Grada Požege, te Grada Požege za suradnju i vrijednu donaciju.

Prilikom podjele poklona u ponedjeljak u Požegi i Kutjevu, naša djelatnica Jasmina Kovačević dr.med.spec. će održati predavanja za roditelje djece o važnost obrazovanja za dobro zdravlje, a Štefanija Madaj ispred Udruga Humanum će predstaviti dio svojih programa namijenjenih djeci, mladima i roditeljima kao i zajednici općenito. OŠ Antuna Kanižlića je i inače izrazito proaktivna kada je riječ o humanitarnim akcijama i prepoznavanju potrebe zajednice i bližnjih. Uvijek rado sudjeluju u Čaju za malog zmaja. Tako su i ove godine mladi volonteri, učenici građanskog odgoja uz voditeljicu Ivanu Rajić aktivno sudjelovali u promoviranju akcije, dijelili letke i plakate. Hvala svim našim malim volonterima, ali hvala i svoj drugoj djeci i njihovim roditeljima koji ih od malena uče koliko je važno pomagati.

Zavod za hitnu medicinu, njegovi timovi, vrijedni djelatnici puno su na terenu u kućama naših sugrađana. Imaju prigodu vidjeti život naših građana kakav on zaista jeste. I vjerujte puno ljudi i starijih i mlađih živi u lošim uvjetima. Dobavljači i poslovni partneri su i ove godine puno pomogli. Hvala svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj akciji na bilo koji način, poklonom ili uplatom na posebni podračun Udruge namijenjen ovoj humanitarnoj akciji. Na poseban način se želimo zahvaliti TZ Općine Velika koja je putem humanitarnog koncerta pod nazivom „Advent s legendama“ sav prikupljeni novčani prihod od 11.500,00 kn donirala akciji „Čaj za malog zmaja“ . Sva prikupljena sredstva iskorištena su za kupovinu potrebnih artikala kako je i predviđeno na veliko zadovoljstvo djece i njihovih roditelja za koje smo i organizirali ovu akciju.

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima svih angažiranih škola, polaznicima vrtića i odgajateljima, a posebno: OŠ A. Kanižlića, OŠ Brestovac, OŠ fra Kaje Adžića, OŠ Julija Kempfa, Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića Tvrtke kojima želimo zahvaliti za donacije su: Ljekarne Vukoja d.o.o., Slavonijapapir iz Požege, Auto Klub Požega, Ordinacija opće medicine dr. Rajka Dom Baketarić Resnik, Alles Požega, Mozaik agencija za psihologijske usluge, KTC, Alfa nakladnička kuća d.o.o., Autodom Vidaković d.o.o., Mireo d.d., OPG Stojačić, Slastice Medeno srce Terme Jezerčica, Udruga Svijet pokreta, UNZAŠ te svim privatnim osobama i našim sugrađanima.

Zahvaljujemo svim ustanovama koje su se angažirale i njihovim zaposlenicima na prvom mjestu svim organizatorima te nadalje: djelatnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Požegi, HGK Požega, Odgojnog zavoda u Požegi, Policijske uprave Požega, Služba civilne zaštite Požega, Zatvora u Požegi, Zavoda za hitnu medicinu PSŽ; posebna zahvala ide Gradu Požegi koji nas prati od početka te TZ Općine Velika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Other news

 • Čaj za malog zmaja

  Čaj za malog zmaja

  S obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana prethodnih šest godina, zajedničkim smo snagama i ove godine odlučili pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Već pomalo tradicionalno, humanitarna se akcija „Čaj za malog zmaja“ održava svakoga prosinca, ove godine od 4. prosinca do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2023. godine. Ostatak […]

 • Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  Info linija za ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 • Program – Rak debelog crijeva

  Program – Rak debelog crijeva

  Program – Rak debelog crijeva