Županijska ulica 9,
Požega
Kontrola komaraca u prekograničnom prostoru (MOS – Cross2)

Dana 30.03.2021. u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije održan je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-Baranjske županije  (ravnateljica Nataša Turić, pomoćnica ravnateljice Davorka Šalavarda i voditeljica Službe za EU projekte i programe Magdalena Sikora) i predstavnici  Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije (ravnatelj  Mato Matijević i voditelj DDD odjela Dalibor Puharić). Tijekom sastanka potpisan je partnerski ugovor izmedu dvije institucije čime su započete aktivnosti projekta.

Glavni cilj projekta je proširenje područja kontrole komaraca u prekograničnom području Hrvatska – Srbija.
Cilj je uvesti ekološki prihvatljiva rješenja kontrole komaraca uz podizanje svijesti javnosti kako sami mogu svojim postupcima i radnjama utjecati na smanjenu brojnost komaraca u svom okruženju. Komarci osim što su molestanti, zbog svog vektorskog potencijala za prijenos bolesti imaju veliki javnozdravstveni značaj. Projekt se financira sredstvima iz Interreg IPA Cross-border Coperation Programme Croatia-Serbia 2014-2020 (85%), te Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske (15%).

Projekt je započeo 15.03.2021. i traje do 14.03.2023.
Projekt: Kontrola komaraca u prekograničnom prostoru (MOS – Cross2)

Copyright © 2023. Zavod Za Javno Zdravstvo - Požeško-slavonske županije. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zavoda.