Svjetski dan srca 2022. godine: KORISTI SRCE


Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Požega, Županijska 9

Požega, 28. rujna 2022.

 

Predmet: Svjetski dan srca 2022. godine: KORISTI SRCE

Svjetska kardiološka federacija svake nas godine poziva na brigu o vlastitom srcu obilježavanjem Svjetskog dana srca. Svake se godine Svjetskoj kardiološkoj federaciji u borbi za zdravo srce priključuje se i naš županijski zavod za javno zdravstvo.

Ove se godine Svjetski dan srca obilježava pod sloganom „KORISTI SRCE“. Kriza u zdravstvu koju je prouzročio COVID-19 naglasila je hitnu potrebu za pronalaženjem različitih i inovativnih načina za povezivanje ljudi sa zdravljem srca. KORISTI SRCE nas povezuje s vlastitim srcem, kako bismo ga hranili i njegovali najbolje što možemo. Dobra vijest jest da se mnoge kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena. Obećajte od srca i za srce: da ćete jesti zdravije, biti tjelesno aktivniji i reći NE pušenju.

Poruke ovogodišnjeg Dana srca su:

  1. Koristi  za čovječanstvo: pristup liječenju bolesti srca uvelike se razlikuje diljem svijeta, širimo svijest i pomognimo umanjiti razlike u zdravlju među
  2. Koristi  za prirodu: zagađenje zraka odgovorno je za 25% svih smrti od bolesti srca i krvnih žila, svatko od nas može pridonijeti zdravijem planetu na svoj način.
  3. Koristi za sebe: stres može udvostručiti rizik od srčanog Vježbanje, razgovor i dovoljno sna pomažu u smanjenju razine stresa.

PETAK ZA SRCE

 

Zavod za javno zdravstvo ove godine uvodi novinu tijekom mjeseca listopada.

Pozivamo punoljetne građane koji žele prekontrolirati svoje zdravlje i posavjetovati se kako ga unaprijediti da se povodom Dana srca predbilježe za jedan od termina „Petkom za srce“.

Pregled će uključiti niz mjerenja i savjetovanje sa zdravstvenim djelatnicima. Sve zainteresirane osobe moći će se besplatno izvagati na suvremenoj vagi InBody270, koja uz ostalo određuje sastav i ciljanu tjelesnu masu, indeks tjelesne mase, bazalni metabolizam… Određivat ćemo vrijednosti krvnog tlaka, pulsa, šećera u krvi i ukupnog kolesterola te omjer struka i bokova. Upitnicima ćemo provjeriti rizike za nastanak bolesti srca i krvnih žila, dijabetesa i prisutnost depresivnih, anksioznih simptoma te simptoma stresa.

Kontrola čimbenika rizika i savjetovanje u našem Centru zdravlja provodit će se svaki petak tijekom listopada od 7.30 do 9.30 sati uz prethodnu telefonsku predbilježbu 29. i 30. rujna od 7 do 15 sati na broj telefona 034/311-578.

 

S poštovanjem,

Voditeljica Službe za javno zdravstvo:
Jasmina Kovačević dr. med., spec. javnog zdravstva
univ. mag. sanit. publ.

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo:
Mato Matijević dr. med. vet.
univ. mag. teriogenologije

 

Svjetski dan srca 2022. godine: KORISTI SRCE

Plakat

Letak

 


Other news

  • Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA

    Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA

    Klikom na link u nastavku teksta možete vidjeti odluku o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA Odluka o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na mjesto SANITARNOG INŽENJERA

  • Obavijest o neispravnosti vode

    Obavijest o neispravnosti vode

    OBAVIJEST O ODSTUPANJU OD PARAMETARA ZA PROVJERU SUKLADNOSTI U MONITORINGU VODE ZA LJUDSKU POTROŠNJU LOKALNIH VODOVODA U svrhu provođenja monitoring A dana 18.03.2024. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, ZJZ Požeško- slavonske županije iz lokalne vodoopskrbe naselja Poljanska (općina Velika) te naselja Bešinci, Doljanovci i Podgorja (općina […]

  • Dobitnici natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ 2024.

    Dobitnici natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ 2024.

    Poštovani,   Želimo Vas kratko izvijestiti o dobitnicima nagrada u sklopu natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je trajao od 14.2. do 14.3.2024.   „Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke […]