Svjetski dan srca 2022. godine: KORISTI SRCE


Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Požega, Županijska 9

Požega, 28. rujna 2022.

 

Predmet: Svjetski dan srca 2022. godine: KORISTI SRCE

Svjetska kardiološka federacija svake nas godine poziva na brigu o vlastitom srcu obilježavanjem Svjetskog dana srca. Svake se godine Svjetskoj kardiološkoj federaciji u borbi za zdravo srce priključuje se i naš županijski zavod za javno zdravstvo.

Ove se godine Svjetski dan srca obilježava pod sloganom „KORISTI SRCE“. Kriza u zdravstvu koju je prouzročio COVID-19 naglasila je hitnu potrebu za pronalaženjem različitih i inovativnih načina za povezivanje ljudi sa zdravljem srca. KORISTI SRCE nas povezuje s vlastitim srcem, kako bismo ga hranili i njegovali najbolje što možemo. Dobra vijest jest da se mnoge kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena. Obećajte od srca i za srce: da ćete jesti zdravije, biti tjelesno aktivniji i reći NE pušenju.

Poruke ovogodišnjeg Dana srca su:

 1. Koristi  za čovječanstvo: pristup liječenju bolesti srca uvelike se razlikuje diljem svijeta, širimo svijest i pomognimo umanjiti razlike u zdravlju među
 2. Koristi  za prirodu: zagađenje zraka odgovorno je za 25% svih smrti od bolesti srca i krvnih žila, svatko od nas može pridonijeti zdravijem planetu na svoj način.
 3. Koristi za sebe: stres može udvostručiti rizik od srčanog Vježbanje, razgovor i dovoljno sna pomažu u smanjenju razine stresa.

PETAK ZA SRCE

 

Zavod za javno zdravstvo ove godine uvodi novinu tijekom mjeseca listopada.

Pozivamo punoljetne građane koji žele prekontrolirati svoje zdravlje i posavjetovati se kako ga unaprijediti da se povodom Dana srca predbilježe za jedan od termina „Petkom za srce“.

Pregled će uključiti niz mjerenja i savjetovanje sa zdravstvenim djelatnicima. Sve zainteresirane osobe moći će se besplatno izvagati na suvremenoj vagi InBody270, koja uz ostalo određuje sastav i ciljanu tjelesnu masu, indeks tjelesne mase, bazalni metabolizam… Određivat ćemo vrijednosti krvnog tlaka, pulsa, šećera u krvi i ukupnog kolesterola te omjer struka i bokova. Upitnicima ćemo provjeriti rizike za nastanak bolesti srca i krvnih žila, dijabetesa i prisutnost depresivnih, anksioznih simptoma te simptoma stresa.

Kontrola čimbenika rizika i savjetovanje u našem Centru zdravlja provodit će se svaki petak tijekom listopada od 7.30 do 9.30 sati uz prethodnu telefonsku predbilježbu 29. i 30. rujna od 7 do 15 sati na broj telefona 034/311-578.

 

S poštovanjem,

Voditeljica Službe za javno zdravstvo:
Jasmina Kovačević dr. med., spec. javnog zdravstva
univ. mag. sanit. publ.

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo:
Mato Matijević dr. med. vet.
univ. mag. teriogenologije

 

Svjetski dan srca 2022. godine: KORISTI SRCE

Plakat

Letak

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Other news

 • Oglas za posao – stručni suradnik u DDD-u

  Oglas za posao – stručni suradnik u DDD-u

  „Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije objavljuje O G L A S za prijem u radni odnos 4 (četiri) STRUČNA SURADNIKA U DDD-U, na određeno vrijeme. Uvjeti: ­ završena srednja škola – smjer: med. sestra/tehničar, sanitarni, veterinarski ili poljoprivredni tehničar/tehničarka ­ vozačka dozvola „B“ kategorije. Molbe dostaviti u roku 8 dana od dana objave natječaja […]

 • Pravilnik o radu

  Pravilnik o radu

  Ovim Pravilnikom o radu uređuju se radni odnosi u Zavodu za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije, te klikom na link ispod teksta možete dobiti više informacija Pravilnik o radu

 • Čaj za malog zmaja

  Čaj za malog zmaja

  S obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana prethodnih šest godina, zajedničkim smo snagama i ove godine odlučili pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Već pomalo tradicionalno, humanitarna se akcija „Čaj za malog zmaja“ održava svakoga prosinca, ove godine od 4. prosinca do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2023. godine. Ostatak […]