Riječ ravnatelja

Poštovani posjetitelji,

Dobro došli na internet stranice Zavoda za javno zdravstvo Požeško–slavonske županije.

Na ovim stranicama možete pronaći informacije o radu i djelatnostima zavoda, uslugama koje pružamo korisnicima i druge brojne javno zdravstvene podatke o našoj županiji.

Vaši komentari i sugestije na naš rad i kvalitetu pruženih usluga biti će vrijedan doprinos našim nastojanjima da ostvarimo svoju misiju i tako pridonesemo zdravlju ljudi.

Vizija
Zdravlje za sve stanovnike, smanjiti nejednakosti u zdravstvu, zdravlje kao najveće bogatstvo, gdje se ulaganje u zdravlje ne vidi kao trošak nego kao ulaganje, jer zdrava populacija je preduvjet za ekonomsku produktivnost i prosperitet, integriranje zdravstvenih mjera u niz drugih relevantnih politika.

Misija
Kontinuirano procjenjivati funkcioniranje sustava javnog zdravstva sa ciljem jačanja kapaciteta, poboljšanja u organizaciji i rasta učinkovitosti sprečavanja bolesti i poboljšanja kvalitete života.

Ciljevi
Promicanje zdravih stilova življenja (nepušenje, pravilna prehrana, tjelovježba, prevencija alkoholizma i ovisnosti o drogama, odgovorno spolno ponašanje),
Osiguranje zdravog okoliša (zrak, voda, zdravstvena ispravnost namirnica, sigurna dispozicija otpada),
Sprečavanje i suzbijanje masovnih kroničnih bolesti (šećerna bolest, kardiovaskularne bolesti, zloćudne novotvorevine),
Suzbijanje rizičnih čimbenika za te bolesti (pušenje, nepravilna prehrana, alkohol, prekomjerna tjelesna težina, tjelesna neaktivnost),
Smanjenje socijalne nejednakosti u zdravlju,
Usklađivanje zdravstvenog sustava prema europskim standardima.

Ravnatelj:
Mato Matijević, dr.med.vet.
univ.mag.teriogenologije