Županijska ulica 9,
Požega
Brkati studeni (Movember) – Mjesec muškog zdravlja

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da nam se priključe u obilježavanju Movembera- brkatog studenog u subotu 9.11.2019. ispred zgrade Gradskog muzeja u Požegi, od 9 – 11 sati, gdje će se održati prigodna javnozdravstvena akcija.

Ove se godine šesti put u našoj županiji u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško- slavonske županije i Županijske liga protiv raka obilježava Brkati studeni-Movember (od engl. Moustache + November), mjesec muškog zdravlja. Ova je javnozdravstvena akcija započeta prije više od 15 godina u Australiji kada je 30 muškaraca odlučilo pustiti brkove kako bi prikupili sredstva za borbu protiv raka prostate i depresije kod muškaraca. Danas je na mjestu skupine entuzijasta ozbiljna fondacija koja je proglašena jednom od 100 najutjecajnijih nevladinih organizacija. Kao podršku muškom zdravlju pozvani su svi muškarci puštati brkove, te svi na hodanje (https://ex.movember.com/)

Ciljevi Movembera su:

  1. Informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca
  2. Prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele
  3.  Očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida.

Muškarci u našoj županiji žive 5 godina kraće od žena! Promijenimo to!

movember_2019_web
Copyright © 2023. Zavod Za Javno Zdravstvo - Požeško-slavonske županije. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zavoda.