Posjet dr. Marka H. Ebella Požeško-slavonskoj županiji tijekom boravka u Hrvatskoj


Posjet dr. Marka H. Ebella Požeško-slavonskoj županiji tijekom boravka u Hrvatskoj

Tijekom nedavnog posjeta Hrvatskoj, dr. Mark H. Ebell, ugledni profesor epidemiologije i biostatistike, našao je vremena posjetiti Požegu i Požeško-slavonsku županiju. Posjet je organizirao profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Zdenko Sonicki, a domaćini su bili ravnatelji Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, Mato Matijević i Marijan Višaticki, te dr. sc. Jasmina Kovačević, specijalistica javnoga zdravstva.

Dr. Ebell je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Michigan, završio specijalizaciju iz obiteljske medicine te stekao diplomu iz javnog zdravstva. Trenutno je profesor na Odjelu za epidemiologiju i biostatistiku na Kolegiju za javno zdravstvo Sveučilišta Georgia (SAD). Tijekom svoje karijere objavio je više od 500 znanstvenih radova te napisao ili uredio osam knjiga.

Uz druge interese, dr. Ebell je glavni urednik platforme Essential Evidence Plus (https://www.essentialevidenceplus.com/), koja sažeto prikazuje aktualne, na dokazima temeljene preporuke, terapijske protokole i kalkulatore jednostavne za korištenje u svakodnevnom radu liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Također, POEMs (Patient-Oriented Evidence that Matters) pruža sažetke najnovijih i najrelevantnijih istraživanja, koja pomažu kliničarima da ostanu u tijeku s novim znanstvenim spoznajama sa značajnim utjecajem na svakodnevnu praksu.

Tijekom posjeta Požeško-slavonskoj županiji, domaćini su imali priliku razgovarati o područjima zajedničkog interesa, uključujući medicinu utemeljenu na dokazima, kliničko donošenje odluka i probir za rak.

Ovaj posjet predstavlja početak suradnje u području javnog zdravstva i medicinske edukacije.

 

Na fotografiji:

S lijeva na desno: prof. Zdenko Sonicki sa suprugom, Mato Matijević, Jasmina Kovačević, prof. Mark Ebell i Marijan Višaticki.

Posjet dr. Marka H. Ebella Požeško-slavonskoj županiji tijekom boravka u Hrvatskoj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Other news

  • Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta

    Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta

    Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije objavljuje Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, kliko na link ispod teksta možete dobiti više informacija. Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta

  • Izmjena Pravilnika o radu

    Izmjena Pravilnika o radu

    Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije daje Izmjenu Pravilnik o radu koju možete pročitati klikom  na link ispod teksta: Izmjena Pravilnika o radu

  • Posjet dr. Marka H. Ebella Požeško-slavonskoj županiji tijekom boravka u Hrvatskoj

    Posjet dr. Marka H. Ebella Požeško-slavonskoj županiji tijekom boravka u Hrvatskoj

    Posjet dr. Marka H. Ebella Požeško-slavonskoj županiji tijekom boravka u Hrvatskoj Tijekom nedavnog posjeta Hrvatskoj, dr. Mark H. Ebell, ugledni profesor epidemiologije i biostatistike, našao je vremena posjetiti Požegu i Požeško-slavonsku županiju. Posjet je organizirao profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Zdenko Sonicki, a domaćini su bili ravnatelji Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, […]